HTML

Magamról

Gondolatok közéletről, az ország és Európa sorsáról

Találkozzunk a Facebookon!

        

Friss topikok

  • SomTom: Kedves Péter & PM! Az ilyen típusú politikai kardozásra nyilván szükség van, de azt állítom - ... (2014.05.10. 12:22) Lehet-e megújulni Molnár Zsoltokkal?
  • Szilveszter Horváth: Kedves Mihály! Köszönöm a gratulációt. Ám nem annyira az én érdemem. Egy sorstársi közösségben si... (2013.12.14. 11:22) Az aluljáróban
  • : @imres: Miért is elvtárs? Konkrétan mitől lenne ez propaganda és idióta? Tényleg elkeserítő az ily... (2013.09.27. 19:01) Nép véleménye? Kösz nem!

2013. szeptember 23-29-én került megrendezésre az Állampolgári Részvétel Hete, melynek során civil hálózatok, nonprofit szervezetek Magyarország-szerte több mint száz településen mintegy 100 civil szervezet bevonásával 54 rendezvényt tartottak annak érdekében, hogy rámutassanak a demokratikus részvétel és az aktív állampolgáriság fontosságára, bemutassák a létező hazai jó példákat és gyakorlatokat, valamint rávilágítsanak a meglévő hiányosságokra.

Az ÁRH 17 országban egyszerre szerveződik, a Central and Eastern European Citizens Network tagszervezetei révén, Magyarországról, többek közt a Civil Kollégium Alapítvány, a Közösségfejlesztők Egyesülete és még sok más intézmény aktív részvételével.

Az Együtt 2014-PM szövetség ezúton is szeretné felhívni a közvélemény és a Kormány figyelmét az állampolgári részvétel, valamint a civil szervezetek tájékoztatásának és bevonásának fontosságára. A magyar közélet jelenlegi állapotában a programsorozatban részt vevő civilszervezetek számára komoly erőfeszítéseket igényelt, hogy a szenzációhajhászástól és erőszaktól teljesen mentes programokra felhívja a politikai szereplők és a médiafigyelmét. A jövőben feltétlenül több figyelmet kellene szentelni annak, hogy az állampolgárok széles köre értesüljön ezen egyedülálló rendezvénysorozat eseményeiről.

Az elmúlt időszak kormányzati lépései, a társadalmi egyeztetés nélkül zajló gyorsított törvényhozás szembemegy az országban aktívan jelen lévő és munkálkodó civil szervezetek közéleti részvételi lehetőségével.Az Együtt 2014-PM szövetség ezért az említett trend visszafordítására, az állampolgári részvételt ösztönző törvényhozási folyamatok megteremtésére törekszik, amiben szövetségesként tekint a hazai aktív állampolgárokra és civilszervezeteikre.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr725547782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása