HTML

Magamról

Gondolatok közéletről, az ország és Európa sorsáról

Találkozzunk a Facebookon!

        

Friss topikok

  • SomTom: Kedves Péter & PM! Az ilyen típusú politikai kardozásra nyilván szükség van, de azt állítom - ... (2014.05.10. 12:22) Lehet-e megújulni Molnár Zsoltokkal?
  • Szilveszter Horváth: Kedves Mihály! Köszönöm a gratulációt. Ám nem annyira az én érdemem. Egy sorstársi közösségben si... (2013.12.14. 11:22) Az aluljáróban
  • : @imres: Miért is elvtárs? Konkrétan mitől lenne ez propaganda és idióta? Tényleg elkeserítő az ily... (2013.09.27. 19:01) Nép véleménye? Kösz nem!

A Fidesz kampányfinanszírozási rendszere tálcán kínálja a lehetőséget a szélhámosok számára, hogy valós politikai szándék nélkül, pusztán az állami támogatásokért induljanak a választáson. Könnyű pénz lesz ez, hiszen a cinikusan "az országgyűlési képviselők választása kampányköltségeinek átláthatóvá tételéről" címet viselő törvény szinte csábít erre a lépésre.

Nézzük meg nagy vonalakban, hogyan is áll össze a kampányfinanszírozás a törvény alapján. Valamennyi egyéni jelölt kap egymillió forintot, amit abban az esetben köteles visszaadni, ha nem ér el 2%-ot. A nagy pénz ugyanakkor nem ebben van, hanem a pártok közvetlen támogatásában. Itt a támogatás mértéke aszerint van megállapítva, hogy az adott párt hány egyéni jelöltet képes állítani. Ez összegszerűen az alábbiak szerint alakul:

27-53: 149 millió 250 ezer forint

54-79: 298 millió 500 ezer forint

80-105: 447 millió 750 ezer forint

106: 597 millió forint

A business pedig abban van a szélhámosok számára, hogy ellentétben az egyéni jelöltek után járó támogatással, a pártlista- támogatással nem kell tételesen elszámolni, garantáltan meg fog nőni a soha meg nem tartott pártrendezvények költségeiről szóló számlák száma...

Nézzük tehát, mekkora befektetést igényel ez az alsó hangon is több, mint százmillió forintot fialó kalandocska.

1. Nyilvánvalóan pártot kell alapítani, ez azonban nem olyan nagy kunszt, lévén, hogy 10 ember ezt már megteheti.

2. Kell találni minimum 27 jelöltet az országban.

3 Jelöltenként 500 aláírást kell összegyűjteni. Ha feltételezzük azt, hogy a kamupárt jelöltjei nem érik el az egyéni választókerületekben a 2%-ot, akkor azt jelenti, hogy a 27 millió forint levonása után kicsivel több, mint 122 millió forint állami támogatás fog maradni, ami a 27 jelölt között elosztva személyenként majdnem 5 millió forint, amiből sok aláírást lehet vásárolni és még bőven marad is...

És akkor azt is meg kell említeni, hogy ez a pénz megtöbbszörözhető, mégpedig úgy, hogy a fent említett 500 ajánló ember nem csak egy pártot ajánl.
Tehát kell egy minimális regionális kapcsolati hálózat, egy számlagyár és máris lehet százmilliókat szakítani. Köszönjük Fidesz!

Címkék: kampányfinanszírozás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr795798219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása