HTML

Magamról

Gondolatok közéletről, az ország és Európa sorsáról

Találkozzunk a Facebookon!

        

Friss topikok

  • SomTom: Kedves Péter & PM! Az ilyen típusú politikai kardozásra nyilván szükség van, de azt állítom - ... (2014.05.10. 12:22) Lehet-e megújulni Molnár Zsoltokkal?
  • Szilveszter Horváth: Kedves Mihály! Köszönöm a gratulációt. Ám nem annyira az én érdemem. Egy sorstársi közösségben si... (2013.12.14. 11:22) Az aluljáróban
  • : @imres: Miért is elvtárs? Konkrétan mitől lenne ez propaganda és idióta? Tényleg elkeserítő az ily... (2013.09.27. 19:01) Nép véleménye? Kösz nem!

A tegnapi napot sokan fordulópontként élték meg az Orbán-rezsim ellenes megmozdulások sorában. Sok tekintetben igazuk van: ez volt az első olyan demonstráció, amin nem a már unalomig ismert politikai bullshiteket szajkózták, nem ugyanaz a néhány tucat tüntető képezte a keménymagot, és hát nem utolsósorban tegnap este voltak olyan számban a Hősök terén, hogy azt még a fideszes trollok sem próbálják bagatellizálni.

Más volt ez a tüntetés, mint bármi eddig az elmúlt 4 évben. Üdítő frissességet hozott az áporodott szagú ellenzéki rendezvények sora után. Természetesen volt fiatalos, a szervezők nem próbálkoztak izzadtságszagú imázsépítéssel, nem volt benne a levegőben a hátsó politikai szándékoktól, pozíció-építéstől való viszolygás, csak egyszerűen a természetes düh sodorta a felháborodott embereket. Azokat is, akik hánynak a politikusoktól. Jellemző mozzanata volt a tüntetésnek, hogy amikor Gulyás Balázs megkérte a résztvevőket, rakják el a pártzászlókat és kitűzőket, a tömeg hangos tetszésnyilvánítással fejezte ki egyetértését.

Ahhoz, hogy ez a tüntetés így sikerüljön, egy dolog volt szükséges, meg kellett mozdulnia az eddig maximum fotel-forradalomra hajlandó igen jelentős tömegnek. Ez nyilván nem a rendező, hanem a kétharmad mámorában úszó, politikai józan ítélőképességét is elveszteni látszó Fidesz érdeme. Kellett egy szikra, ami a lappangó, de választáson nem manifesztálódó elégedetlenséget robbantja. Köszönjük Fidesz. Egy olyan réteget sikerült felbosszantani, akik – ugyan eddig sem értettek egyet a Fidesszel - de eddig vagy nem érezték saját bőrükön a nerizmust, vagy pedig nem vettek róla tudomást, mert egzisztenciális, szociális szempontból nem függnek a mindenkori politikától. És ennek az adónak az ötlete azért lehetett szikra, mert a szabadságot, a világra nyitottságot sugárzó felületet támadták. Az internet ennek a rétegnek nem csupán munkája, tájékozódási pontja, de identitás-képzésének is szerves terepe. Ez már sok volt, ezért sikerült megtölteni a Hősök terét.

És ez az a réteg, ami nélkül nem lehetséges elsöprő lendületű kormányellenes hangulatot fenntartani. És ez az a réteg, ami elsőként fogja otthagyni az utcát, ha látják, vagy érzik, hogy politikusok próbálnak a hátukra mászva helyzetbe hozni magukat és pártjukat! Ezért kedves ellenzéki politikai pártok, ne akarjatok aláírást gyűjteni, ne akarjátok magatokat megmutatni a tegnapi nap kapcsán, mert ezzel csak rosszat tesztek az ügynek! Az elmúlt négy évben hiába próbálkoztatok, próbálkoztunk fogást találni Orbánékon, egyszerűen nem ment, mert nem voltunk érdekesek. És ezt belátni nem szégyen. De segítsétek elő azt, hogy a kormányváltó hangulat erősödjön! Ezt most azzal tehetitek meg, ha tiszteletben tartjátok azt, hogy a folyamatnak ebben a stádiumában ti nem lehettek kulcsszereplők. És hát tessék végre megtalálni azokat a kommunikációs csatornákat, amiken keresztül érdemben és érdekesen tudjátok elmesélni a ti sztoritokat. Nem, nem azt, hogy miként akarjátok a pozíciókat egymás között felosztani, hanem azt, hogy mit kínáltok Magyarország számára! És ebben kapjátok össze magatokat, mert a következő választás nem 2018-ban lesz!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr716838013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása