HTML

Magamról

Gondolatok közéletről, az ország és Európa sorsáról

Találkozzunk a Facebookon!

        

Friss topikok

  • SomTom: Kedves Péter & PM! Az ilyen típusú politikai kardozásra nyilván szükség van, de azt állítom - ... (2014.05.10. 12:22) Lehet-e megújulni Molnár Zsoltokkal?
  • Szilveszter Horváth: Kedves Mihály! Köszönöm a gratulációt. Ám nem annyira az én érdemem. Egy sorstársi közösségben si... (2013.12.14. 11:22) Az aluljáróban
  • : @imres: Miért is elvtárs? Konkrétan mitől lenne ez propaganda és idióta? Tényleg elkeserítő az ily... (2013.09.27. 19:01) Nép véleménye? Kösz nem!

Manyup lenyúlás, jogállamiság beszántása, baltás gyilkos tenyéren hordozása, magyarság lefélázsiaizása, Simicska-Nyerges boom, trafikok elpalcsósítása, földosztás Orbán új földesurainak, Pető Intézet lelketlen kicsinálása stb. 

Mi a közös bennük? 

Valamennyi a Fidesz azon ámokfutásai közé tartozik, amelyek miatt egy nyugati országban egy kormánynak már rég mennie kellett volna. Sokan lamentálnak azon, hogy az az általános felháborodás, ami a Fidesz-birodalom agresszív terjedése miatt már régen kialakult, vajon miért nem manifesztálódik valamiben. Mi az akadálya, hogy a népharag nem robban és nem küldik el a magyarok ezt a maffia-kormányt? 

Nos, véleményem szerint egy szikra hiányzik csupán, egy olyan csatorna, amin kifejezhetővé válik a düh, elkeseredettség. És Orbán Viktor nem hülye. Tudja, hogy egy ilyen lehetőség kormányzásának végét jelentheti, éppen ezért meg kellett nehezíteni a sikeres népszavazások megtartásának lehetőségét. Tudja, hogy ha elindulna egy ilyen, akkor a rezsi-kamu már nem működne, hiába használna egyre harciasabb retorikát, a tematizálás kiesne a kezei közül. Ezért nyilatkozhatják azt kormánypárti politikusok - persze név nélkül-, hogy ők nagy ívben tesznek az átengedett trafikos népszavazási kérdésekre, így is úgy is megakadályozzák ezt (lásd tegnapi index cikk). 

De ezt támasztja alá Navracsics Tibor válasza is, amit írásbeli kérdésemre adott: "Az Országgyűlés Alaptörvényben megfogalmazott törvényalkotási jogát tehát a választópolgároknak az érvényes és eredményes népszavazáson feltett konkrét kérdéssel kapcsolatosan kinyilvánított döntése köti. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a konkrét népszavazási döntést nem érintő, a népszavazási kérdéssel esetlegesen összefüggő társadalmi viszonyokat az Országgyűlés ne szabályozhatná vagy változtathatná meg." Értsd: Hiába indulna el egy népszavazási kezdeményezés, a kétharmad majd jól keresztbe tesz, befogjátok ti a pofátokat.

De mit lehet tenni? Nos elsősorban az elégedetlenek nem lehetnek többé fotelforradalmárok. Nem elég hőzöngeni, meg kell ragadni minden cselekvési lehetőséget. Másodsorban az ellenzék végre kezd kilábalni a tehetetlen kábultságból, megszületett a kormányváltást lehetővé tévő megállapodás. De cselekedni kell, méghozzá minél hamarabb és minél határozottabban! Meg kell teremteni a csatornát, amin a düh és elkeseredettség megmutathatja erejét. Harmadsorban az ellenzéknek meg kell mutatni, hogy milyen világot képzel el Orbán után. Negyedsorban meg kell akadályozni, hogy még egyszer megismétlődhessen az ámokfutás. Ennek érdekében nem szabad a jobboldali érzelmű embereket ellenségként kezelni, mert gyűlölet gyűlöletet szül, és ez Orbán Viktor erejének titka. Sok munkánk van még valamennyiünknek, de hiszem, hogy sikerülni fog!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr775528344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

imres 2013.09.25. 06:39:54

Szilágyi elvtárs!
Tényleg így látja a helyzetet?
Esetleg csak a propagandista mondatja veled az idióta mondatokat?
Mindkettő elkeserítő.

2013.09.27. 19:01:50

@imres: Miért is elvtárs? Konkrétan mitől lenne ez propaganda és idióta? Tényleg elkeserítő az ilyen semmitmondó és indokolatlan hozzászólás.
süti beállítások módosítása