HTML

Magamról

Gondolatok közéletről, az ország és Európa sorsáról

Találkozzunk a Facebookon!

        

Friss topikok

  • SomTom: Kedves Péter & PM! Az ilyen típusú politikai kardozásra nyilván szükség van, de azt állítom - ... (2014.05.10. 12:22) Lehet-e megújulni Molnár Zsoltokkal?
  • Szilveszter Horváth: Kedves Mihály! Köszönöm a gratulációt. Ám nem annyira az én érdemem. Egy sorstársi közösségben si... (2013.12.14. 11:22) Az aluljáróban
  • : @imres: Miért is elvtárs? Konkrétan mitől lenne ez propaganda és idióta? Tényleg elkeserítő az ily... (2013.09.27. 19:01) Nép véleménye? Kösz nem!

Mesterházy Attila előszeretettel beszél arról, hogy ez az MSZP már nem az az MSZP. Hangsúlyozza, hogy mind a párt, mind pedig annak vezetősége megújult, megfiatalodott, tanultak a múlt hibáiból. Ennek a megújulásnak a jegyében került kacskaringós úton a budapesti MSZP élére Molnár Zsolt.

Az április 6-ai „kormányváltó szövetség” súlyos bukása után a baloldal nagyon komoly válaszút elé érkezett: vagy sikerül hiteles módon alternatívát kínálni az immár hárompólusúvá vált politikai mezőnyben, vagy pedig az ország készülhet arra, hogy a következő néhány ciklusban a Jobbik lesz a Fidesz első számú kihívója. Természetes módon az szocialisták azzal számolnak, hogy ők lesznek ennek a politikai térfélnek a hegemón szereplői, és valljuk be őszintén, eddig ez a törekvésük nem is volt sikertelen. A kormányváltó (sic) szövetség szereplőinek januári megállapodásakor joggal tűnt úgy, hogy Mesterházy sikeresen háttérbe szorította az Együtt-PM-et és a DK-t, és a választás után nyilvánvalóvá vált, hogy az MSZP szempontjából tökéletes megállapodás született, hiszen baloldali riválisaik még frakcióalakításra sem voltak képesek.

Ugyanakkor az MSZP nem lehet nyugodt, hiszen már a kampány alatt kiderült, hogy nagyon komoly hitelességi deficittel küszködik a párt, és ez nagymértékben járult hozzá az összefogás vereségéhez. A hitelesség nem restaurálható azzal, hogy lecseréljük a vezető politikusokat, olyan változást kell tudni megvalósítani, ami kizárja, de legalábbis minimalizálja a „na, ezek is lopnak” percepciót. Ha volt is erre szándék a szocialistáknál, azt a Simon-ügy porba döntötte, és ne feledjük, a Fidesznek több előkészített ügye volt vezető szocialistákról, de már nem tartották szükségesnek azoknak nyilvánosságra hozatalát, olyannyira meggyengítette a szocialista dominanciájú összefogást a párt elnökhelyettesének ügye.

A legfőbb kérdés az, hogy lehet-e egy olyan szervezet a baloldal megújítója, amelyről politikai ellenfele bármikor előszedhet egy mappát? Molnár Zsolt nem akkor hibázott, amikor 18 évesen skinheadekkel óbégatott, hanem akkor, amikor félvállról vette ennek az ügynek a jelentőségét. Politikai értelemben nem az a fontos, hogy milyen ügyei voltak, hanem az, hogy azokkal nem mert őszintén szembenézni, csak akkor szembesült vele, amikor a Fidesz előhúzta az ügyet boszorkánykonyhájából. És ebben a tekintetben Mesterházy felelősségét sem kerülhetjük meg, hiszen saját bevallása szerint ő már korábban tudott a 168 Óra fényképéről, mégsem tett semmit, sőt ezek szerint annak ellenére jelölte a párt Molnárt a nemzetbiztonsági bizottság élére, hogy tisztában volt a fővárosi MSZP elnökének zsarolhatóságával.

Ez az ügy még számos kérdést felvet, többek között azt is, hogy Molnár Zsolt eddig hogyan ment át a C típusú nemzetbiztonsági vizsgálaton, ugyanakkor a legfőbb kérdéssel eddig nagyon kevesen foglalkoztak. Miért Molnár Zsolt?

Emlékezzünk arra a hírre, miszerint az MSZP-hez közelálló Egyenlítő blog munkatársai azért sztrájkoltak, mert „vezető budapesti szocialista politikusok rendszeresen beleszóltak a lap működésébe, és egyre erősebb nyomást gyakoroltak a lapra.” Az index.hu forrásai szerint a blog vezető fideszes politikusok viselt ügyeiről nem írhattak, a védett személyek közé tartozott Rogán Antal is. Ha emlékszünk Rogán lakásügyére, és az abban megszólaló ellenzéki politikusokra, egyértelmű, hogy a szocialisták nem voltak túl aktívak az ügyben. Nem feltételezem az ok-okozatiságot, de megértem azokat, akik igen. Többen vélelmezik a közösségi médiában, hogy amennyiben volt megállapodás Rogán és a budapesti szocialista elnök között, a „kopasz-gate” ügy kirobbanása ennek a dílnek a végét jelenthette és számíthatunk további ügyek kiterítésére is.

Most Mesterházy Attilán a sor: Ki kell terítenie a lapokat és fel kell tárnia a nyilvánosság előtt, hogy volt-e bármiféle megállapodás a fővárosi MSZP és Rogán Antal között, amennyiben igen, akkor ezek milyen jellegűek voltak! A lavina elindult, az MSZP elnökének lépnie kell! Vagy passzívan figyeli az eseményeket, olvassa a híreket és véleményeket, vagy pedig mentve a menthetőt saját maga őszintén szembenéz az MSZP ügyeivel és nem várja meg, hogy baloldaliak százezrei újra becsapottnak érezzék magukat, ezáltal a szocialisták magukkal rántsák a mélybe a teljes ellenzéki oldalt.

 

 

 

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szilagyipeter.blog.hu/api/trackback/id/tr456141988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SomTom · http://www.csapatepiteszenelve.info 2014.05.10. 12:22:51

Kedves Péter & PM!
Az ilyen típusú politikai kardozásra nyilván szükség van, de azt állítom - több éve -, hogy ezzel Orbán Viktort nem lehet legyőzni. Ebben és a "hazugozás"-ban ő a legjobb Magyarországon; továbbá már mindenkit maga mögé állított, aki erre az érvelésre vevő.
Meg kell újulnotok. Én legalábbis azt kívánom, hogy ti újuljatok meg Jávor Benedekkel és Bajnai Gordonnal az élen. Mert természetesen mások is megérthetik az elmúlt 20 év tanulságait, és akkor nektek annyi.
süti beállítások módosítása